Home

Achtergrond

Slachtkoeien blijven duur

Het aanbod aan slachtkoeien blijft onveranderd krap. Sommigen menen te bespeuren dat deze week ietsje meer dieren beschikbaar kwamen dan in week 8, anderen denken dat eerder de wens de vader van deze gedachte is. Hoe dan ook: als er al verschil is, is het minimaal. Aan de afzetkant van de slachterijen is geen sprake van aantrekkende prijzen voor het rundvlees dat richting klant gaat. De marges blijven dus onder druk staan, wat prijsverhoging richting veehouder tot een lastige zaak maakt.

De verwachting is dan ook dat de uitbetaling komende week op z’n plek blijft. En die plek houdt in: 15 tot 20 cent per kg méér dan de prijzen een jaar geleden deden. En dat is ondertussen een heel vertrouwd beeld. Tot juli 2007 lagen de actuele rundvleesprijzen beneden de prijzen van een jaar eerder. Eind die maand begon de actuele prijs te stijgen en kruiste de dalende grafieklijn van 2006. In augustus was het verschil al 15 cent, en zo is het al ruim een half jaar.

prognose:

gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.