Home

Achtergrond 6 reacties

Sarkozy wil EU-landbouwbeleid snel vernieuwen

De Franse president Nicolas Sarkozy wil tijdens het Franse voorzitterschap van de EU (tweede helft 2008) een diepgaande discussie voeren over fundamentele vernieuwing van het EU-landbouwbeleid, niet voor 2013 maar voor 2009.

''Waarom wachten, ik wil dat er een einde komt aan het conservatisme en de onbewegelijkheid. Ik ben er van overtuigd dat het landbouwbeleid moet veranderen en op een ander fundament geschoeid moet worden'', zei Sarkozy bij de opening van de landbouwtentoonstelling Salon de l'Agriculture in Parijs.

Sarkozy maakte van de gelegenheid gebruik om de gang van zaken bij de Doha-ronde te bekritiseren. ''Ik betreur dat Europa voortdurend belangrijke concessies doet zonder er iets voor terug te krijgen. Omdat unanimiteit nodig is, moet iedereen ook zijn verantwoordelijkheid nemen.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  ''Ik betreur dat Europa voortdurend belangrijke concessies doet zonder er iets voor terug te krijgen. Omdat unanimiteit nodig is, moet iedereen ook zijn verantwoordelijkheid nemen.''
  Dat is is tenminste heldere taal, Europa verkwanselt haar belangen, hier kan Marianne Fischer Boel nog een heleBOEL van leren, wat zeg ik, zij ( en haar schoothondjes) is/zijn de eerste(n) die in aanmerking kom(en)t voor een grondige "Health-Check".

 • no-profile-image

  sloeber

  Zoals wel vaker gebeurt is moet Frankrijk het voortouw nemen op landbouwgebied. Van de EU moeten we het helemaal niet hebben. Neem de suiker, welke industrie zou ermee accoord gaan dat er een exportverbod is voor hun product. Maar aan de importkant komt het zowat ongecontroleerd binnen! Zo kan ik ook nog wel een WTO accoord sluiten. Dus mijn hoop is gevestigd op Sarkozy.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Den Frans lijkt wel nen Belg die verdwaald is Hongarije. Dat nen zoon van nen Hongaarse emigrant het geschopt heeft tot nen president van Frankrijk zegt toch ook wel iets. OK, nen tikje socialisme is den Sarkozy niet vreemd, maar hij legde wel een vingertje op het zere plekje toen hij opmerkte dat het casinokapitalisme doorslaat. Het kapitalisme is er voor den ondernemer en den arbeider en niet voor den speculant. Let op mijne woorden.

 • no-profile-image

  frans

  Die Miklos Sarkozy ( juiste naam !!!)
  Is nen Hongaar en daar moet je van opletten.
  Als je Hongaren kent zijn zen reacties nogal voorspelbaar .
  nogmaals :
  Nen Hongaar in Frankrijk daar zou ik van oppasen.
  Veel zwanzen en dromen maar weing concreets !
  Onthou mijn woorden!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Sarkozy bedoelt het volgende: er moet meer geld uit europa naar de Franse landbouw. De Nederlandse landbouw gaat dit betalen. De politiek in Nederland heeft de Nederlandse landbouw allang opgegeven, en geniet graag van het Franse landschap als ze er weer eens op vakantie zijn

 • no-profile-image

  agrarier

  Iedereen ziet vrijhandel als de oplossing.
  Lekker produceren onder de kostprijs.
  Onze kostprijs kun je niet vergelijken met de rest van de wereld.Ons belastingstelsel is ong een van de duurste en de produktie kosten ook.
  Waar moet de winst dan vandaan?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.