Home

Achtergrond 259 x bekeken 2 reacties

SP-spotje over thuiszorg wekt verontwaardiging

Een spotje van de SP dat bedoeld is om 'de uitverkoop van de thuiszorg' aan de kaak te stellen, heeft de verontwaardiging gewekt van andere fracties in de Tweede Kamer.

Het filmpje, te zien tijdens reclameblokken op tv en op de website van de partij, toont een hoogbejaarde vrouw die zich helemaal uitkleedt.

"Misleidende reclame'', vindt CDA-Kamerlid Jan de Vries. "Dit is een politieke partij onwaardig. Het is ook beledigend voor de mensen die in de thuiszorg werken. Ik vind het ongepast om op deze manier anstgevoelens bij ouderen aan te wakkeren.'' De Vries hoopt dat zorginstellingen en werknemers in de zorg naar de Reclamecodecommissie stappen om het spotje aan te klagen.

Ook VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg heeft geen goed woord over voor het filmpje. "Hier herken ik de thuiszorg in Nederland totaal niet in. Mensen die deze beelden zien en daarna terecht komen in de thuiszorg, zullen verbaasd zijn over de kwaliteit die ze aantreffen.'' Van Miltenburg noemt het verbazend dat de SP, die zich altijd keert tegen 'Amerikaanse toestanden' van politiek bedrijven. "Dit is on-Nederlands.''

SP-Kamerlid Agnes Kant erkent dat het spotje "confronterend'' is. "Maar helaas is de werkelijkheid ook confronterend. Dat hebben wij niet verzonnen.'' Kant zegt voornamelijk positieve reacties op het filmpje te hebben gekregen, zowel van werknemers in de thuiszorg als van ouderen en hun familie. Hooguit 10 procent van de reacties was negatief.

Kant zegt te hopen dat de fracties die zich zo druk maken over het spotje "zich ook eens druk gaan maken over de onderliggende feiten''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henk

    Krijg het haast niet uit mijn strot, maar inderdaad, SP, kan betreft dit item volledig achter dit spotje staan.

  • no-profile-image

    eva

    Ik ben geen SP-stemmer, maar ik vind dat dit spotje precies de vinger op de zere plek legt. Uit reacties van de diverse fracties kan ik opmaken dat ze dus niets van het spotje hebben begrepen!

Of registreer je om te kunnen reageren.