Home

Achtergrond

'SABMiller wil Heineken dwarsbomen'

Het Brits/Zuid-Afrikaanse bierconcern SABMiller heeft ook interesse in een overname van branchegenoot Scottish & Newcastle.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times werkt het concern aan een plan om een bod van 8 miljard pond sterling (10,6 miljard euro) te doen. De Financial Times meldde dit vandaag op zijn website. De krant baseert zich daarbij op marktgeruchten.

SABMiller zou met een bod de plannen van Heineken en Carslberg dwarsbomen. Het bestuur van Scottish & Newcastle, de grootste brouwer op de Britse markt, heeft al ingestemd met een bod van 7,8 miljard pond van Heineken en Carslberg. Beide brouwers willen de activiteiten van het Britse concern onderling verdelen.

SABMiller zou vooral azen op de Oost-Europese belangen van Scottish & Newcastle, die nu naar Carlsberg zouden gaan. Grolsch viel eerder dit jaar al in handen van SABMiller. Het Brits/Zuid-Afrikaanse concern wilde woensdag geen commentaar geven op de geruchten.

Het aandeel Heineken eindigde op de beurs in Amsterdam 6 procent lager. Dit kwam echter vooral door tegenvallende vooruitzichten van de Amsterdamse brouwer bij de presentatie van de jaarcijfers. Beleggers hebben eerder al zuinigjes gereageerd op de overname van Scottish & Newcastle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.