Home

Achtergrond 156 x bekeken 4 reacties

Russische presidentskandidaat zet zich af tegen Hollands product

De vermoedelijke opvolger van de Russische president Poetin, Dmitri Medvedev, wil dat de Russen voortaan Russische komkommers eten in plaats van Nederlandse.

Dat melden diverse media. Tijdens een bezoek woensdag aan de Siberische regio rond de stad Barnaoel zei Medvedev tegen journalisten dat er een 24-uurs landbouwkanaal zou moeten komen "om te laten zien wat er op het platteland gebeurt".

Terwijl hij in een lokaal geproduceerde komkommer beet zei hij dat deze "verrukkelijk" was en dat de Russen Russische komkommers moeten eten "en niet die uit Holland". De Russische overheid stimuleert de ontwikkeling van de eigen land- en tuinbouw. In verschillende Russische regio’s worden nu tuinbouwprojecten opgestart.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Je kunt dit ook positief bekijken; zelfs in het grote Rusland staat de nederlandse tuinbouw op de kaart en worden onze produkten als voorbeeld genomen. Chapeau voor onze nederlandse tuinders.

 • no-profile-image

  Komkommer

  Zouden ze hier ook eens mogen doen eigen product promoten. En al die toch geen Nederlandse komkommers willen wil ik ze wel hoef ik niet meer op die vieze spaanse dinge te kluiven, die in de winkel liggen.

 • no-profile-image

  gert

  er gaan enorm veel agrarische producten uit nederland naar rusland

 • no-profile-image

  Gasometer

  Wij willen nu ook geen gas van Gazprom!
  We hebben zelf genoeg maar exporteren dat om de gaatjes van Woutertje mee te vullen...

Of registreer je om te kunnen reageren.