Home

Achtergrond 3 reacties

Ruim 300 deelnemers aan Restaurant Week

Ruim driehonderd toprestaurants doen mee aan de eerste nationale Restaurant Week in Nederland.

Het publiek kan daar in de week van 3 tot en met 9 maart voor 25 euro van een driegangendiner genieten. In totaal zijn die week 100.000 tot 150.000 couverts beschikbaar, zo werd duidelijk tijdens de start van het evenement vandaag in hotel Okura in Amsterdam. Cabaretier Jan Jaap van der Wal opende de website waarop mensen zich vandaag kunnen inschrijven.

Om zo veel mogelijk mensen een kans te geven om zich voor het evenement in te schrijven zijn er allerlei maatregelen genomen om grote reserveringen onder een naam te voorkomen. Ruim 5 procent van de deelnemers gaat in de Restaurant Week zeven keer uit eten, weet initiatiefnemer Jeroen van den Brink, om zo maximaal te genieten van het goedkope aanbod.

Uit gegevens van de organisatie blijkt dat 85 procent van de deelnemers tijdens de Restaurant Week kiest om in een voor hen nieuw etablissement uit eten te gaan. ,,Dat is een van de dingen die we willen bereiken met dit evenement'', vertelt Van den Brink. "Daarnaast zegt 79 procent van deelnemers weer bij hetzelfde restaurant uit eten te gaan omdat ze het goed vonden.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R. Kloppers

  Graag reserveren voor 2 personen in een restaurant in een straal van 25 km rond Apeldoorn. We laten ons verrassen.

 • no-profile-image

  Jan Nieuwland

  Reservering voor 2 personen

  omgeving Utrecht circa 20 km

 • no-profile-image

  C.E.Winterink

  Gaarne een reservering in de buurt van mijn woonplaats Hengelo , rond 50 km geen bezwaar

Of registreer je om te kunnen reageren.