Home

Achtergrond 160 x bekeken

Rouvoet: meer aandacht voor risico laat ouderschap

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin wil meer aandacht voor de medische risico's van laat ouderschap.

Vrouwen wachten steeds langer met moeder worden, maar volgens Rouvoet weten ook hoogopgeleide vrouwen niet altijd dat dit risico's met zich mee kan brengen.

Rouvoet wil een discussie beginnen over de belemmeringen die vrouwen kunnen ondervinden om kinderen te nemen, stelde de minister vandaag. Hij wijst daarbij op werktijden die niet aansluiten bij het moederschap of verlof dat niet goed is geregeld. Deze zaken wil hij dan meenemen in de Gezinsnota die dit najaar het licht moet zien.

Het kabinet wil een gezinsvriendelijk beleid voeren, viel er al in het regeerakkoord te lezen. Daarom zou de overheid moeten zorgen dat mensen die kinderen willen over goede voorzieningen beschikken. Als de combinatie van zorg en werk goed geregeld is, zijn er niet alleen meer vrouwen aan het werk, maar hebben ze ook meer kinderen, blijkt uit een recent rapport van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.