Home

Achtergrond

Rotterdam gaat winkelovervallen harder aanpakken

Rotterdam gaat harder optreden tegen winkelovervallen.

Dat is de uitkomst van de vrijdag gehouden top Veilig Ondernemen, waaraan onder meer ondernemers en de driehoek van Rotterdam (burgemeester, korpschef en hoofdofficier van justitie) deelnamen. Er wordt een aantal nieuwe maatregelen ingevoerd, waaronder het sneller straffen van daders.

In winkels kunnen ondernemers camera's gaan gebruiken die een directe verbinding hebben met de camera-uitleesruimte van de politie. Voor daders gaat een lik-op-stukbeleid gelden. Ook komen er meer mogelijkheden om preventief te fouilleren. Boven risicogebieden gaat een politiehelikopter vliegen. Tevens zet de politie tijdens koopavonden en rond openings- en sluitingstijden meer personeel in.

Ook de financiële steun wordt beter. Alle winkeliers krijgen een zogenaamde 'winkelscan' aangeboden. Dit betekent dat zij veiligheidsadviezen kunnen krijgen. Als ondernemers die adviezen uitvoeren, krijgen ze 50 procent van de investeringen terug van de gemeente.

Winkeliers moeten ook vaker kasgeld kunnen afstorten. Nu is dat vaak omslachtig en kostbaar. De gemeente gaat met banken om de tafel om dit goedkoper en eenvoudiger te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.