Home

Achtergrond

Risicokaart brengt overstroming in kaart

De risicokaart van Nederland laat sinds kort zien welke gebieden onder water komen te staan wanneer dijken, duinen of dammen bezwijken.

De risicokaart maakt per provincie de locaties van alle mogelijke risico's inzichtelijk. Zo toont de kaart informatie over transporten met gevaarlijke stoffen, bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken of de nabijheid van een LPG-tankstation.

De kaart laat sinds kort ook zien welke gebieden onder water kunnen komen te staan wanneer dijken, duinen of dammen bezwijken. De risicokaart geeft niet aan hoe groot de kans is dat dit daadwerkelijk gebeurt.

De verschillende tinten blauw op de kaart geven aan hoe hoog het water in het meest ongunstige geval kan komen te staan. Door deze maximale waterstanden te tonen, kunnen inwoners en overheid zich voorbereiden op mogelijke overstromingen.

De kaarten worden door de provincies beheerd. De afbeelding laat de risicokaart van Limburg zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.