Home

Achtergrond 186 x bekeken

Restant EIA, MIA en Vamil 2007

De subsidieregelingen voor investeringen in energie- en milieubesparende maatregelen werden per 28 november 2007 stopgezet tot het einde van dat jaar. Reden was een dreigende overschrijding. Als het budget voor 2007 toch niet overschreden is, dan gaat het restant naar het budget voor 2008. Als het budget wel overschreden blijkt, dan komt de overschrijding niet ten laste van 2008. Het ministerie van Financiën stuurde het voorstel ter goedkeuring van zijn toepassing van deze subsidieregelingen naar de Tweede Kamer op 25 februari 2008.

Willekeurige afschrijving milieubedrijfsmiddelen (Vamil), de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA)zijn gebudgetteerde regelingen. Om budgetoverschrijding te voorkomen is in artikel 3.52, eerste lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001 voorzien in de mogelijkheid deze regelingen buiten toepassing te stellen. Dit gebeurde bij ministeriële regeling van 23 november 2007, nr. DB2007/00637 (Stcrt. 230).

Investeringen in milieubedrijfsmiddelen die plaatsvonden van 28 november 2007 tot aan de jaarwisseling, komen zodoende niet meer in aanmerking voor willekeurige afschrijving, terwijl de percentages voor de EIA en de MIA op nihil gesteld werden. Nu mag de Tweede Kamer zich uitspreken over de getroffen regeling op grond van artikel 3.52, tweede lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001.

Lees ook Aftrek voor milieu en energie tijdelijk gestopt

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘Vamil’

Meer informatie Wetsvoorstel regeling Vamil, EIA en MIA (in 2007), 25 februari 2008

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.