Home

Achtergrond 149 x bekeken

Regeren doet PvdA geen goed

De Partij van de Arbeid (PvdA) levert in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond weer een zetel in. De PvdA komt uit op 22 zetels, elf minder dan de partij kreeg bij de verkiezingen van 2006.

Ook het CDA moet het stellen met aanmerkelijk minder zetels dan ze nu hebben. Die partij komt uit op 35 zetels. Dat is weliswaar een verbetering ten opzichte van de peiling van vorige week, maar zes zetels minder dan het huidige aantal zetels.

In algemene zin zijn er weinig verschuivingen in de zondag gepubliceerde peiling.

Uit onderzoek van De Hond blijkt dat slechts 55 procent van de mensen die bij de verkiezingen op de PvdA stemden, dat nu nog zou doen. En van de kiezers die toen op een andere partij stemden, kiest nu minder dan 2 procent voor de PvdA.

Bij de oppositiepartijen blijft het aanmodderen voor de VVD. De liberale partij komt nu uit op 15 zetels, een meer dan vorige week, maar zeven minder dan ze nu in de kamer hebben. De beweging van Rita Verdonk staat nu op 18 zetels, een minder dan vorige week. De PVV van Wilders staat stabiel op 13 zetels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.