Home

Achtergrond 176 x bekeken

Reclamecommissie vindt spotje SP niet smakeloos

Het spotje van de SP over de thuiszorg kan door de beugel.

Dat heeft de Reclame Code Commissie maandag bepaald in een uitspraak over drie klachten die over het filmpje waren ingediend.

Het tv-spotje met een bejaarde vrouw die zich uitkleedt, zoekt volgens de commissie de grenzen van de goede smaak op, maar heeft die niet overschreden. Ook vindt zij het filmpje niet misleidend: de SP heeft duidelijk gemaakt dat mensen ook in de werkelijkheid vaak met steeds andere hulpverleners te maken krijgen.

De boodschap van de oude vrouw in het spotje is dat ze zich net zo goed voor heel Nederland kan uitkleden als er door bezuinigingen in de zorg steeds een andere hulp op de stoep staat. De beelden zijn ontluisterend, vindt de Reclame Code Commissie, maar de vrouw wordt wel in haar waardigheid gelaten. De SP is tevreden met de uitspraak over de reclameboodschap, die overigens al niet meer op de televisie te zien was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.