Home

Achtergrond

Rechtstreekse trein Eindhoven-Roergebied haalbaar

Een rechtstreekse treinverbinding tussen Eindhoven en het Duitse Roergebied is haalbaar, wenselijk en kan met relatief eenvoudige ingrepen gerealiseerd worden.

Dat is de conclusie van een onderzoek van verscheidene overheden en organisaties uit Duitsland en Nederland. De resultaten werden vrijdag in Eindhoven bekendgemaakt door de Brabantse gedeputeerde Cora Steffens en de Eindhovense wethouder Erik van Merrienboer (beiden Mobiliteit).

Voor een rechtstreekse verbinding tussen de lichtstad en de grote steden in Noordrijn-Westfalen komen twee spoortrajecten in aanmerking: de lijn Venlo-Mönchengladbach-Düsseldorf en de lijn die over Heerlen naar Aken loopt. Uit het onderzoek blijkt dat de laatstgenoemde rendabel is, de eerst vooralsnog niet.

De verbindingen zouden de reistijd tussen Eindhoven en het Roergebied aanzienlijk verkorten. Op de lijn via Venlo kan 40 minuten worden gewonnen, via Heerlen zou de trein er ongeveer een halfuur korter over doen dan nu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.