Home

Achtergrond 187 x bekeken 1 reactie

Rabobank investeert in agro-bank in Paraguay

De Rabobank heeft een aandeel van 40 procent genomen in Banco Regional, een bank die gespecialiseerd is in de bediening van de agrarische sector en het platteland van Paraguay.

Rabobank wil naar eigen zeggen in ontwikkelingslanden plattelandsbanken ontwikkelen naar het voorbeeld van Rabobank in Nederland. In totaal bedient de bank zo 2 miljoen klanten.

Banco Regional is een snel groeiende bank en heeft haar hoofdkantoor in de stad Encarnación. Afgelopen jaar zijn er zes nieuwe kantoren geopend, waardoor het totaal nu op 22 uitkomt. Het werkgebied beslaat vooral het zuidoosten van het land en de hoofdstad Asunción en omgeving.

Bert Heemskerk, voorzitter raad van bestuur Rabobank, heeft vorige zomer nog een bezoek gebracht aan deze bank. “Ik vind het een hele mooie rurale bank. Ik bezocht toen ook nog een grote klant. Een Mennonitische zuivelcoöperatie waarvan de wortels teruggaan tot in het 16e eeuwse Friesland Men spreekt hier zelfs nog Nederduits, een taal die Rabobank goed verstaat.”

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dat zijn volgelingen van menno simonsz die geboren is in witmarsum friesland.in nederland beter bekend als de doopsgezinde kerk

Of registreer je om te kunnen reageren.