Home

Achtergrond 162 x bekeken

RWE wil windparken bouwen voor Nederlandse kust

Het Duitse energieconcern RWE wil meerdere grote windparken in Nederland gaan bouwen.

Het bedrijf heeft daarvoor voorlopige plannen ingediend bij Rijkswaterstaat. RWE maakte dat vandaag bekend. Het bedrijf heeft locaties op de Noordzee op het oog en wil daar een stroomopwekkingscapaciteit van in totaal 2000 megawatt neerzetten.

Het gaat om plannen voor twee windparken. Het eerste is gepland op 64 kilometer uit de kust van IJmuiden. Het tweede op ongeveer dezelfde afstand ten noorden van Groningen. Vanaf de kust zullen de parken niet zichtbaar zijn.

Volgens RWE heeft Nederland momenteel offshore in totaal een windcapaciteit van 108 megawatt. De plannen van het bedrijf kunnen dan daarom in belangrijke mate bijdragen aan de Nederlandse overheidsplannen voor een toekomstige offshore-capaciteit van 6000 megawatt, zo stelt RWE, verwijzend naar de Kyoto-doelstellingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.