Home

Achtergrond

PvdD dient 41 moties in bij debat dierenwelzijn

De Partij voor de Dieren heeft vanmiddag 41 moties ingediend bij de behandeling van de Nota dierenwelzijn.

De partij wilde er 61 indienen, maar kwam daar wegens gebrek aan spreektijd niet aan toe. De partij zegt haar spreektijd vooral te hebben gebruikt voor het indienen van moties, omdat minister Gerda Verburg met haar nota zou hebben laten zien niet open te staan voor debat.

Zo had Verburg in haar nota niet gereageerd op de inbreng van de partij bij behandeling van de landbouwbegroting, wierp Marianne Thieme haar voor de voeten. De minister merkte fijntjes op dat die behandeling plaats had gevonden ná haar presentatie van de nota.

De Kamer reageerde verdeeld op de actie van Thieme en collega-Kamerlid Ester Ouwehand. Ineke van Gent (GL) vond het "een beetje stout". Boris van der Ham (D66) vond dat het debat "een vorm van travestie begint te worden", waarmee het doel, een beter dierenwelzijn, niet zou worden bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.