Home

Achtergrond 195 x bekeken

Provincie Antwerpen zit nieuwe kas van BPK niet zitten

Het provinciebestuur van Antwerpen heeft besloten geen milieuvergunning toe te kennen voor een kassencomplex in Hoogstraten van 8,5 hectare van de Belgische plantenkwekerij BPK, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Het provinciebestuur volgt hiermee het advies op van de gemeente Hoogstraten die begin december al een negatief advies gaf. Het stadsbestuur meent dat vooral de wkk-installatie voor het opwekken van elektriciteit niet past in de omgeving.

BPK ging tegen de weigering van het stadsbestuur Hoogstraten al in beroep. De provincie spreekt zich binnenkort uit over dat beroep. Het bedrijf BPK uit Duffel kan nog tot 8 maart tegen de beslissing van het provinciebestuur van Antwerpen in beroep gaan bij de Vlaamse minister van Leefmilieu.

De mogelijk nieuwe kassen van de plantenkwekerij lokte eind vorig jaar protest uit bij de landbouwers in Hoogstraten en omgeving. Eind oktober organiseerden ze boeren zelfs een betoging voor het stadhuis tegen bouw van de nieuwe kassen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.