Home

Achtergrond

Prominent gaat woonwijk verwarmen

Prominent gaat vanuit de semi-gesloten kas in 's-Gravenzande warmte leveren aan de nog te bouwen woonwijk Hoogeland in Naaldwijk.

De Westlandse tomatentelersvereniging heeft daartoe gisteren een intentieverklaring ondertekend met onder andere Woningcorporatie Vestia en de gemeente Westland.

Uit een onderzoek van KEMA komt naar voren dat het leveren van alternatieve en duurzame energie van de kas naar de ongeveer vijfhonderd meter verderop liggende woonwijk technisch en economisch haalbaar kan zijn. In de intentieverklaring staan afspraken over de vervolgstappen die moeten leiden tot een optimaal systeem van duurzame energievoorziening van de kas van Prominent naar de wijk Hoogeland.

De gemeente neemt de rol op zich om mogelijke subsidiebronnen op te sporen en aan te boren. Vestia Westland en haar ontwikkelbedrijf Ceres Projecten nemen de rol van trekker van uitvoeringsmaatregelen op zich. In de wijk komen 1200 woningen en een aantal maatschappelijke (zorg)voorzieningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.