Home

Achtergrond 1 reactie

Proef met digitaal verkoopsysteem 'FloraHollandEtrade'

FloraHolland is een proef gestart met een nieuw digitaal handelssysteem: FloraHollandEtrade.

De eerste transacties tussen kwekers en kopers hebben inmiddels plaatsgevonden. De proef is kleinschalig opgezet in nauwe samenwerking met kwekers en kopers. Er doen vier handelsbedrijven mee en het aantal kwekers zal in de proef geleidelijk oplopen tot 24.

Er wordt gewerkt met vier productgroepen, namelijk roos, chrysant, gerbera en lelie. Kwekers kunnen in het systeem zelf hun aanbod en prijzen invoeren. De handel geeft het aanbod via de eigen webshops door aan de eindklant.

Doel van de proef is om te weten te komen hoe een digitaal handelssysteem voor kwekers en kopers moet worden uitgevoerd, en welke invloed deze manier van handelen heeft op bestaande verkoopsystemen. De proef met FloraHollandEtrade loopt tot juni 2008.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Krullebol

    Beter laat dan nooit! En nu maar hopen dat het niet té laat is.

Of registreer je om te kunnen reageren.