Home

Achtergrond 191 x bekeken

Proef met controles bij glastuinders in Lansingerland

Glastuinbouwbedrijven in de gemeente Lansingerland worden bij wijze van proef in één keer gezamenlijk gecontroleerd door de inspectiedienst, het hoogheemraadschap en de milieudienst.

Dat meldt het Ministerie van LNV. Doel is om te bekijken of de samenwerking tussen de instanties de last voor ondernemers vermindert, en of de kwaliteit van de controles wordt verbeterd. Uiteindelijk zou het aantal controles moeten afnemen van twee afzonderlijke controles per jaar naar één gezamenlijke controle per drie jaar.

De proeven met deze manier van controleren vinden plaats tussen februari en november. Er wordt in één keer gekeken naar het gebruik en de opslag van gewasbeschermingsmiddelen, de kwaliteit van het oppervlaktewater en de naleving van de milieurichtlijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.