Home

Achtergrond

Problemen met belastingaangifte verholpen

Belastingplichtigen kunnen weer elektronisch hun aangifte inkomstenbelasting doorsturen.

Op de website van de fiscus is sinds vanmiddag een nieuwe versie van het aangifteprogramma beschikbaar. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) liet dinsdag in de Tweede Kamer al weten dat voor het weekeinde de storing opgelost zou zijn.

Sinds eind vorige week was het niet mogelijk om na het invullen van de aangifte die weg te sturen met de persoonlijke inlogcode van het DigiD-systeem. De technische problemen deden zich voor bij mensen die gebruikmaakten van Windows XP in combinatie met internet explorer 6.0 en bepaalde beveiligingsinstellingen. Het insturen van de elektronische aangifte werd vervolgens voor iedereen stilgelegd.
Belastingplichtigen kunnen tot 1 april aangifte doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.