Home

Achtergrond 1 reactie

Pro-actief voor muziek uit

Opmerkelijk nieuws van vooral de ZLTO: bouwblokken in de intensieve veehouderij zouden maximaal 2,5 (verwevingsgebieden) of 3 hectare (ontwikkelingsgebieden) mogen beslaan.

LTO Noord volgt voorzichtig, de LLTB ziet nog niets in het stellen van dit soort grenzen. Je kunt terecht je vraagtekens zetten bij het feit dat een belangenbehartigingsorganisatie grenzen stelt en de overheid daarbij rechts inhaalt. Dit soort beperkingen horen door de overheid te worden opgelegd en niet door de organisaties.

Aan de andere kant is de pro-actieve opstelling van Vermeer c.s. te waarderen. In plaats van af te wachten waartoe de discussie over megastallen leidt, legt de ZLTO zelf de kaarten op tafel en probeert zo aan het stuur te komen. Die strategie kan slim zijn – de intensieve veehouderij heeft nu in het debat over de megastallen een achterstand en is daardoor in de verdediging gedrongen.

Nu de aanval boven die defensie is verkozen, is het de vraag of Vermeer niet ver voor de muziek uitloopt. Niet alleen omdat 2,5 tot 3 hectare discutabel is; dat criterium zegt niets over de hoogte van de stallen en het aantal dieren. Intern voert Vermeer druk uit: LTO Noord benadrukt de verschillen per regio, maar noemt schoorvoetend dezelfde maxima. De ZLTO- aanpak is ook niet zaligmakend: een concept als het nieuwe gemengde bedrijf in Limburg kan er niets mee.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

 • no-profile-image

  Denker

  Waarom verlaagd iedereen zich toch tot een niet op feiten en of door wetenschap gestaafde aspecten.
  Waarom laat bijna iedereen zich in een bepaalde koker duwen door de milieu en dierenfanaten.
  We zeggen toch ook niet dat Amsterdam nu groot genoeg is, of Parijs of New York?
  Waarom met twee maten meten?
  Ga toch een keer voor je zaak staan en huur de beste denkers en debaters in.
  VION heeft geld genoeg, besteed dat nou niet aan foute overnames maar aan concreet denk, onderzoek en aktiewerk voor de NL boer en totale agri-structuur!

Of registreer je om te kunnen reageren.