Home

Achtergrond 190 x bekeken

Prins Charles steunt klimaatbeleid EU

De Britse troonopvolger prins Charles heeft vandaag voluit zijn steun uitgesproken voor het klimaatbeleid van de Europese Unie.

Hij deed dat tijdens een toespraak in het Europees Parlement in Brussel. Charles feliciteerde de EU met de plannen om de CO2-uitstoot de komende jaren drastisch terug te dringen en de plannen voor het winnen van meer hernieuwbare energie uit wind, zon, water en biomassa. Hij zei dat er een "moedige en revolutionaire aanpak'' nodig is.

De Prins van Wales wees ook op de politieke risico's van klimaatverandering. Staten die politiek en economisch al niet stabiel zijn, worden dan nog instabieler. "De armsten in de wereld worden dan het hardst getroffen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.