Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Potgrond kan belangrijke bron legionella zijn'

De overheid moet potgrond veel beter controleren op de legionellabacterie.

Daarvoor pleit legionelladeskundige Jeroen den Boer in een onderzoek waarop hij binnenkort promoveert. Het magazine van het Amsterdamse AMC-ziekenhuis publiceert dinsdag een artikel over zijn onderzoek.

Ook moet er volgens de promovendus veel meer aandacht komen voor koeltorens als potentiële besmettingsbronnen en drinkwater dat uit meren en rivieren wordt gewonnen.

Den Boer heeft jaren geïnventariseerd waar de legionellabacterie voorkomt in Nederland. Hij hoort van besmette patiënten regelmatig dat ze in de weken rond hun besmetting in een tuincentrum zijn geweest. "Soms hebben ze daar zelfs geen planten of potgrond in hun handen gehad, maar toch zijn ze besmet geraakt.'' Volgens hem kan dat via de lucht zijn gebeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.