Home

Achtergrond 2 reacties

Pootgoedexport loopt steeds verder achter

De export van pootgoed loopt tot en met januari van dit jaar 8.508 ton achter op vorig jaar.

Een maand eerder was de achterstand nog ongeveer 1.000 ton. Dit blijkt uit gegevens van de Pootaardappel Contact Commissie. De export naar EU-landen is met 164.478 ton maar liefst 21.362 ton lager dan vorig jaar op 31 januari. Duitsland, Italië, Spanje en Portugal; veel grote afnemers kochten minder Nederlands pootgoed.

Volgens Jan van Hoogen, adjunct-directeur pootaardappelen bij handelshuis Agrico, komt de groeiende achterstand voort uit een gebrek aan aardappelen door een tekort aan poters aan het begin van het seizoen. "Daarbij is de EU-markt voor pootgoed zwakker door de goedkope consumptieaardappel en vroege aardappelen." Hij denkt dat de export dit seizoen op 650.000 ton uitkomt.

Administrator

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.