Home

Achtergrond 191 x bekeken

Politiebonden leggen voorstel minister voor aan leden

De politiebonden gaan het eindbod voor een nieuwe CAO van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) voorleggen aan hun leden.

Eind februari geven ze aan of ze ermee instemmen of niet. Ze hebben gemengde gevoelens, waardoor een akkoord nog allerminst zeker is.

Volgens Wiep van der Pal van politiebond ACP is het zeker geen gelopen koers. De top van zijn bond gaat het voorstel "neutraal'' voorleggen en geeft dus geen positief advies aan de leden. "We staan nog steeds ver uit elkaar. Het voorstel ligt nog ver van onze eisen af, maar het is niet aan ons. De leden moeten zeggen of ze met het voorstel kunnen leven of niet.''

Voorzitter Hans van Duijn van de NPB denkt dat hij nog veel aan zijn achterban heeft uit te leggen, voordat die met het voorstel van Ter Horst instemt. "Met name onze looneis hebben we binnengehaald, maar er zijn ook punten die niet of niet helemaal zijn verzilverd.'' Toch denkt hij dat de rek er bij de minister uit is. Hij schat in dat het resultaat van eventuele nieuwe acties nihil zal zijn.

"Alles overziende zie ik weinig tot geen ruimte om tot een nog beter resultaat te komen'', concludeert Van Duijn. "Als we met dit voorstel van de minister instemmen is, kunnen we winst op de lange termijn pakken. Dat is heel belangrijk.'' Hij doelt daarmee op volgens hem belangrijke, structurele verbeteringen voor het politiepersoneel in de toekomst, die er in zijn opgenomen.

Politiebond ANPV spreekt van een tegenvallend resultaat. "Maar we kunnen niet anders dan het aan onze leden voorleggen. Alle partijen moeten water bij de wijn doen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.