Home

Achtergrond

Poederbrief Zutphen blijkt loos alarm

Het gemeentehuis van Zutphen is dinsdag urenlang op slot gegaan na de vondst van een poederbrief 's ochtends.

Rond 14.30 uur bleek dat het loos alarm was, zo meldde een woordvoerder van de gemeente. Tot die tijd mocht niemand van de ongeveer tweehonderd ambtenaren het gemeentehuis verlaten en mocht er ook niemand in.

Vier ambtenaren die de poederbrief vanochtend in de postkamer openenden, werden in quarantaine gehouden. Het poeder werd opgestuurd naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat na onderzoek constateerde dat het om een onschuldig goedje ging.

Direct na de ontdekking van de verdachte post, trad een standaardprotocol in werking. Dat hield onder meer in dat de ambtenaren het gemeentehuis niet meer uit mochten en dat er niemand werd toegelaten. De ambtenaren konden volgens de zegsman wel gewoon doorwerken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.