Home

Achtergrond

Plasterk wil gestructureerd les over internet

Minister Ronald Plasterk van Onderwijs wil lessen over internet gestructureerder aanbieden.

Dat heeft hij vandaag geschreven aan de Tweede Kamer. Veel scholen en stichtingen bieden op dit moment al zelf lessen over internet aan. Plasterk wil dat er "meer samenwerking en synergie'' in die programma's ontstaat.

Eerder bleek uit onderzoek van de Stichting Mijn kind Online dat meer dan een derde van de kinderen nooit les krijgt over internet.
Veel scholen en stichtingen bieden op dit moment al zelf lessen over internet aan. Plasterk wil dat er "meer samenwerking en synergie'' in die programma's ontstaat. Het blijft aan scholen zelf om gebruik te maken van het lesmateriaal.

De minister ziet graag dat iedereen zich bewust wordt van "de mogelijkheden en van de risico's van informatie''. Plasterk richt daarom het Expertisecentrum Mediawijsheid op dat kinderen, ouders en scholen ondersteunt in de omgang met media.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.