Home

Achtergrond

Peiling: tevredenheid over kabinet historisch laag

Dertien procent van de Nederlanders is tevreden over het kabinetsbeleid.

Dat is het laagste cijfer sinds 1971, toen begonnen is met nationaal kiezersonderzoek. Dat blijkt vandaag uit een studie van hoogleraar Kees Aarts van de Universiteit Twente waarover het tv-programma EénVandaag bericht.

Uit eigen onderzoek van het tv-programma komt bovendien naar voren dat er het minste vertrouwen is in minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). Bijna 70 procent zegt weinig of geen vertrouwen te hebben in haar. De ministers Wouter Bos (Financiën) en Jacqueline Cramer (Milieu) scoren niet veel beter: twee derde heeft weinig vertrouwen in hen.

Volgens Aarts is de belangrijkste reden voor de ontevredenheid van de bevolking de onzichtbaarheid van het kabinet en het gebrek aan daadkracht. Voor het onderzoek van Aarts zijn 6500 Nederlanders ondervraagd, voor de enquête over de bewindslieden 23.000 leden van het EénVandaag opiniepanel.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) geniet het meeste vertrouwen. Na hem volgen Ronald Plasterk (Onderwijs) en Camiel Eurlings (Verkeer).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.