Home

Achtergrond

Paprika's hebben meer spoorelementen nodig

Het bedrijfslaboratorium Blgg uit Naaldwijk verhoogt de streefwaarden en adviezen van spoorelementen bij paprika.

Deze verhoging aan elementen wordt onder andere veroorzaakt doordat het productieniveau bij paprika's de laatste jaren fors is gestegen. De gemiddelde productie per vierkante meter steeg van zo'n 24 kilogram in 1990 naar om en nabij de 30 kilogram in 2007.

Behalve het stijgende productieniveau zijn de huidige rassen groeikrachtiger en nemen aanwijsbaar meer elementen uit de voedingsoplossing op. Door de gemiddeld sterkere groei en verhoogde productie ligt de behoefte aan spoorelementen hoger dan de huidige streefwaarden. De hogere vraag naar elementen wordt deels ingevuld door extra watergiften en verhogen van de EC in de oplossing.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.