Home

Achtergrond 253 x bekeken

Palmolie-import bedreigt mensenrechten

De productie van palmolie in Indonesië gaat gepaard met schendingen van mensenrechten.

Families worden met geweld door de sector van hun land verjaagd om plaats te maken voor palmoliebedrijven. Pesticiden en kunstmest vervuilen het drinkwater. Voornamelijk vrouwen ondervinden schade, omdat zij als gifsproeiers werken op de plantages.

Dat staat in een rapport dat Milieudefensie maandag aan minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) wil aanbieden. De organisatie vindt dat Nederland moet stoppen met de import van palmolie en dat de verwerking van eetbare oliën in biobrandstoffen niet mag worden gestimuleerd.

Volgens Milieudefensie is Nederland de grootste importeur van palmolie in Europa. De actiegroep wil dat Nederland zich verzet tegen een plan van de Europese Unie waarin staat dat in 2020 10 procent van de brandstof uit biobrandstoffen moet bestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.