Home

Achtergrond 173 x bekeken

PVV komt op voor energiezuinige huurder

PVV-Tweede Kamerlid Barry Madlener heeft vandaag een overleg over het klimaatbeleid van de Europese Unie aangegegrepen om op te komen voor de huurders van sociale woningen in ons land.

Hij diende een motie in om te bereiken dat alle huurders een wettelijk recht krijgen op energiebesparende maatregelen als dubbel glas, isolatie en een zuinige verwarmingsketel. De woningcorporaties hebben dan de plicht om aan de wensen van de huurders te voldoen.

Volgens Madlener moeten alle huurders kunnen besparen op hun energiekosten, maar zijn ze aangewezen op woningcorporaties om de nodige investeringen te doen.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken ontraadde de motie: er zijn al afspraken gemaakt met de betrokken organisaties om in deze regeerperiode een half miljoen huurwoningen te isoleren en daarna moeten er nog eens 300.000 per jaar bij komen. "We hoeven dit niet wettelijk te regelen'', aldus de CDA-bewindsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.