Home

Achtergrond 159 x bekeken

Overslag biobrandstoffen in Rotterdam verdubbeld

De overslag van biobrandstoffen in de Rotterdamse haven is vorig jaar meer dan verdubbeld ten op zichte van 2006.

Dit heeft het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) vandaag bekendgemaakt. Er werd 1,2 miljoen ton biodiesel overgeslagen en 1,6 miljoen ton bio-ethanol. Het HbR voorziet een verdere verbreding en verdieping van de markt.

Brazilië was het belangrijkste herkomstland, met een aandeel van circa 40 procent. De ethanolproductie nam vooral vanaf september 2007 een vlucht, door de prijsstijging van onder meer tarwe. Frankrijk kwam op de tweede plaats, met een aandeel van 10 procent. Het HbR noemt de opkomst van andere Latijns-Amerikaanse landen als Peru en Argentinië opmerkelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.