Home

Achtergrond 177 x bekeken 3 reacties

'Overijssel dreigt door te schieten met voorschriften'

De provincie Overijssel dreigt door te schieten met haar regelgeving richting de landbouw rond met name natuurgebieden.

Dit zei provinciaal LTO-voorzitter Jannie Lamberts op de dag van LTO Noord. Lamberts noemde als voorbeeld dat de provincie nu voorstelt om de landbouw te verbieden om mais te verbouwen rond Natura 2000-gebieden. Dit soort teeltvoorschriften zijn niet alleen betuttelend, maar ontnemen de landbouw ook de noodzakelijke economische ruimte om te ondernemen, aldus Lamberts.

Zij riep agrarische ondernemers ook op om zich zelfbewuster op te stellen in onder meer verkavelingsdiscussies. In dit verband noemde ze de ruilverkaveling Enter. Daar zijn de boeren uit de verkavelingcommissie gestapt omdat daar naar hun mening te veel hectares voor natuur werden geclaimd. Naar de mening van Lamberts zouden boeren zoiets vaker moeten durven. In de situatie rond Enter zouden boeren met verkaveling nog slechter af zijn dan zonder, zei ze.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  natura 2000 is je reinste dictatuur en voorbewerkt door de natuurorganisaties !

 • no-profile-image

  consument

  Als je de boeren laat stikken, heb je straks niks meer te bikken.

 • no-profile-image

  richard

  ik heb haar in hardenberg horen proaten en ze is oke' voor de landbouw maar natuur en landbouw gaat toch ZELDEN samen omdat de landbouw ALTIJD Meer water dan wijn ''drinkt'' en NATUUR ORG. niks toe geeft!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.