Home

Achtergrond

Opnieuw drukte op bloemenveilingen

Valentijnsdag is nog maar net voorbij, maar opnieuw is het druk op de bloemenveilingen in Nederland.

Er is forse vraag naar met name snijbloemen in verband met Internationale Vrouwendag, Engelse Moederdag en Franse Grootmoederdag.

De vraag naar bloemen stuwt de prijzen omhoog. In verband met Internationale Vrouwendag is er vooral vraag naar grote bloemen in sprekende kleuren vanuit Oost Europa, meldt Bloemenveiling FloraHolland. In Engeland doen roze en crème-gekleurde bloemen het goed. Terwijl de Franse voor hun grootmoeders met name kleinere typen bloemen kopen zoals anemoon, narcissen en kleinbloemige roosjes.

Hoe de prijsvorming zich precies verhoudt tot voorgaande jaren is moeilijk te zeggen omdat de feestdagen dit jaar op een ander moment vallen, én dicht bij elkaar. De productie neemt, ook onder invloed van het warmere weer, toe. De omzet steeg in week 8 al met zo’n 11 procent bij een aanvoerstijging van bijna 3 procent. Voor alle belangrijke snijbloemen werden stijgende prijzen genoteerd. Voor tulp verliep de prijsvorming prima: volgens FloraHolland werden in Aalsmeer op dinsdag recordmiddenprijzen genoteerd.

Lees meer over de prijsvorming voor internationale Vrouwendag, Engelse Moederdag en Franse Grootmoederdag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.