Home

Achtergrond 175 x bekeken

Oostenrijkse bloemisterij kiest voor duurzaamheidslabel

De Oostenrijkse groothandelaren en bloemisten gaan het Fair Flower Plants (FFP)-label voeren.

Nederland volgt wat betreft de FFP in maart. Oostenrijk is na Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden het vijfde land dat de labels accepteert. De FFP stelt dat producten die onder haar label worden verkocht afkomstig zijn van bedrijven die voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu en arbeid. Met name in Afrika en Zuid-Amerika zijn telers niet altijd duurzaam bezig, aldus de FFP.

Volgens een woordvoerder van FFP zijn met name de Duitse en Zweedse consumenten erg duurzaamgericht. In Nederland moet dit gevoel nog groeien. De FFP-labels worden verstrekt op grond van bestaande certificering, zoals de MPS, die tussen kweker en groothandel al wordt gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.