Home

Achtergrond

Ook te weinig netcapaciteit voor Belgische wkk's

Verschillende Belgische glasgroentetelers met een nieuwe wkk krijgen geen aansluiting op het elektriciteitsnet, zo zegt de Belgische Boerenbond.

Het gaat volgens de Boerenbond om telers in de glastuinbouwconcentratie nabij Hoogstraten. Volgens Carla Siongers, consulent tuinbouw en energie van de Boerenbond, gaat het om vijf telers waarbij het afgelopen jaar de regionaal netbeheerder een nieuwe aansluiting heeft geweigerd. "Andere telers die een nieuwe wkk zouden willen, ondernemen al geen pogingen meer."

In andere regio's moeten volgens Siongers telers met een bestaande wkk er rekening mee houden dat de elektriciteit van hun wkk's bij overcapaciteit van het net niet wordt toegelaten. De Boerenbond is in gesprek met de lokale overheid, de overheid en de netbeheerder om tot oplossingen te komen voor deze problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.