Home

Achtergrond

Onderzoek naar VWA kost meer tijd

Het onderzoek van staatsraad Hoekstra naar mogelijk onvoldoende toezicht door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zal meer tijd in beslag nemen. Zijn onderzoeksopdracht wordt uitgebreid.

Niet op 4 maar op uiterlijk 19 maart zal minister Verburg de bevindingen naar de Tweede Kamer sturen, schrijft zij in een brief aan de Kamer. De reden is dat de Kamer heeft verzocht een artikel in Vrij Nederland over misstanden bij slachthuizen bij het onderzoek te betrekken.

Hoekstra onderzoekt de meldingen van misstanden in dat artikel op authenticiteit en actualiteit. Tevens onderzoekt hij of deze meldingen bekend waren bij de VWA en het ministerie van LNV en wat er mee is gebeurd.

De minister reageert in haar brief ook op de bewering van Kamerlid Ouwehand (PvdD) over vernietiging van bewijsmateriaal. Verburg heeft haar ambtenaren opdracht gegeven alle relevante informatie te verzamelen en aan Hoekstra beschikbaar te stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.