Home

Achtergrond 7 reacties

Onderzoek: burgers waarderen graanlandschap

Burgers waarderen een graanakker.

Vooral op gerstvelden wordt positief gereageerd, blijkt uit een promotieonderzoek naar seminatuurlijke akkerbouwsystemen van Wageningen UR.

Hiervoor zijn dertig mensen geïnterviewd met verschillen in leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep en woonplaats. Gerstvelden geven volgend hen een open landschapsbeeld met 'mooie goudgeel gekleurde aren die met de wind meewuiven'.

Rogge wordt vanwege de lengte van de halmen minder aantrekkelijk bevonden. Bij de meeste respondenten verhogen ingezaaide akkerbloemen bij gerst of rogge de belevingswaarde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a nonymus

  onze geliefdde milieumaffia wist nog niet, dat boerennatuur ook natuur is. gelukkig is het nu ook eens gezegd, dat een boerenlandschap best mooi is.

 • no-profile-image

  nico

  alles komt terecht

  we beginnen pas

  geleend van de dijk

  rowwwenheeze

 • no-profile-image

  gert

  draagt ook nog bij aan de voedselvoorziening

 • no-profile-image

  Heuver

  Leuk om te horen. Alleen is dit al langer bekend. Moet je kijken hoe vaak toeristen van de fiets afstappen om te kijken en foto's te maken. Wanneer er geoogst wordt staan ze zich soms te vergapen aan dit alles.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  het is allang bekend dat de kleuren groen en geel een positieve invloed hebben op het gemoed van de mens ,dit in tegenstelling tot "natuurgebieden met weg rottende bambie,s"

 • no-profile-image

  van der Heide

  Het allermooiste hiervan is dat we het op ons bedrijf toe kunnen passen naast koolzaad, mais en varkenstallen.
  Vaak stoppen auto,s en ook fietsers om van deze landschappelijke aanblik te genieten.

 • no-profile-image

  wil

  beste A nonymus je hebt helemaal gelijk. Jammer echter dat de bij de gangbare boerenpraktijk alle natuur tussen de gewassen en zelfs tussen de percelen vandaan gespoten en gemest wordt. Want waar kunnen akkerkruiden, insecten en vogels tegenwoordig nog terecht?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.