Home

Achtergrond

Ondernemers klagen over regeling gelegenheidswerk

De uitvoering van de regeling gelegenheidswerk zorgt voor veel klachten, meldt LTO Glaskracht.

De in 2007 ingediende klachten zijn onderzocht. Daaruit blijkt dat 78 procent van de klachten ongegrond was. Ondernemers blijken de regeling niet goed te kennen waardoor ze gelegenheidswerkers te laat afmelden, of de werkperiode van acht weken opknippen in meerdere perioden. Achteraf moest dan alsnog premie voor de gelegenheidswerkers worden afgedragen.

Tweeëntwintig procent van de klachten was wel gegrond. Onder andere door onjuiste verwerking van de gegevens door de uitvoerder, hebben ondernemers premie teruggekregen. De regeling gelegenheidwerk 2008 is niet gewijzigd ten opzicht van 2007.

Lees meer over de regeling op www.vakbladvoordebloemisterij.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.