Home

Achtergrond

Omzet Bayer CropScience stijgt 5,6 procent

De omzet van Bayer Cropscience is in 2007 met 5,6 procent gestegen tot 5,8 miljard euro. De nettowinst steeg met 3,3 procent tot 1,2 miljard euro.

Dat maakte de Duitse onderneming in gewasbeschermingsmiddelen, biotechnologie en zaden bekend.

Bayer CropProtection, onderdeel van CropScience, verkocht in 2007 6,3 procent meer conventionele gewasbeschermingsmiddelen en maakte een omzet van 4,7 miljard euro. Aanhoudende droogte en bijbehorende ziektedruk in landen als Australië en Rusland speelden daarin een rol, evenals de hogere winsten die in de landbouw worden gerealiseerd. Het vierde kwartaal steeg de winst op dit onderdeel mede hierdoor met 33 procent.

Van het zaadverzorgingsmiddel Poncho werd twee keer zoveel verkocht als voorheen. De omzet van de fungicide Flint steeg met 37 procent.

In Nederland bleef Bayer volgens een woordvoerder iets achter bij de markt, die volgens het concern 12 procent groeide. Bayer verloor de Europese distributie van middelen van het Australische Nufarm; Nufarm distribueert tegenwoordig zelf.

De totale omzet van de de hele Bayer-groep (de divisies CropScience, HealthCare en MaterialScience) kwam uit op 32,3 miljard euro. De winst van de drie divisies samen kwam met 5,8 miljard euro een kwart hoger uit dan een jaar eerder. Bestuursvoorzitter Werner Wenning noemde 2007 het meest succesvolle jaar ooit voor Bayer. HealthCare zorgde voor de beste resultaten. Deze divisie is veel groter dan CropScience, die de kleinste is van het stel.

Of registreer je om te kunnen reageren.