Home

Achtergrond

Olieprijs weer boven 100 dollar

De prijs van een vat olie is vandaag wederom boven de 100 dollar beland. Handelaren betaalden in New York voor een vat Amerikaanse olie van goede kwaliteit kortstondig een prijs van 100,17 dollar, 1 procent meer dan een dag eerder.

De psychologisch belangrijke grens van 100 dollar per vat (van 159 liter) werd voor het eerst in januari geslecht. Daarna gingen de prijzen omlaag doordat er steeds meer signalen kwamen dat de Verenigde Staten op een recessie afstevenen.

De olieprijzen zijn nu al meer dan een week op recordhoogte. Volgens handelaren komt dit door de verwachting dat de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) vasthoudt aan haar productieplafond. Mogelijk gaat de productie zelfs omlaag als het kartel op 5 maart bijeenkomt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.