Home

Achtergrond 167 x bekeken

OM Aruba hoort Van der Eem

Patrick van der Eem is gisterochtend (lokale tijd) gehoord als getuige voor het onderzoek in de zaak-Natalee Holloway.

Dat hebben politie en justitie op Aruba bevestigd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is hij vrijwillig ingegaan op de uitnodiging om nadere uitleg te geven over de undercoveroperatie waarin hij bij Joran van der Sloot bekentenissen wist te ontlokken.

De eerder gemelde speculatie dat Van der Eem zou worden vastgezet, beschouwt het OM nu als 'klinkklare onzin'. Al nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries de opnames van de door hem ingeschakelde infiltrant bij het OM had ingeleverd, was Van der Eem bereid om te praten.

De verklaring die Van der Eem heeft afgelegd, wordt toegevoegd aan het dossier en gebruikt voor een eventuele rechtszaak. Of die er komt, deelt justitie na afsluiting van het onderzoek mee. Er zouden nog bijna dagelijks tips binnenkomen bij het OM. Twintig rechercheurs onderzoeken die.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.