Home

Achtergrond 402 x bekeken

Nutreco presteert boven verwachting

Het voerconcern Nutreco heeft in het afgelopen jaar beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht.

Bovendien benadrukte topman Wout Dekker dat het concern op koers ligt om de winstdoelstellingen voor 2010 te realiseren.

Nutreco maakte donderdag zijn jaarcijfers bekend. Zowel de omzet als de nettowinst vielen hoger uit dan analisten hadden voorspeld. Beleggers reageerden positief en dat deed de beurswaarde van Nutreco na de al forse koerswinst eerder in de week nog eens met 2,4 procent stijgen.

Vrijdag stond de koers wel weer wat onder druk nadat SNS Securities het koersdoel verlaagde van 60 naar 55 euro, onder meer omdat de marges in visvoer tegenvielen. ABN Amro noemt de resultaten heel sterk en handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 60 euro. Donderdag noteerde het aandeel €45,59.

Het Franse zuivelconcern Danone kreeg daarentegen na de presentatie van de jaarcijfers op donderdag een koersverlies van 3,6 procent voor de kiezen. Hoewel de resultaten van het zuivelconcern goed waren, vonden analisten de winstmarges wat tegenvallend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.