Home

Achtergrond 9 reacties

Nutreco boekt recordomzet

Dier- en visvoerbedrijf Nutreco heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 4,02 miljard euro. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van 2006.

De nettowinst steeg met bijna 8 procent tot 113,3 miljoen euro, meldt het bedrijf vandaag.

Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg met 31 procent tot 149 miljoen euro. De resultaten zijn hoger dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden op een jaaromzet van 3,77 miljard euro en een nettowinst van 104 miljoen euro.

Topman Wout Dekker zei in een toelichting ”dat de autonome groei en acquisities het opnieuw mogelijk hebben gemaakt een mijlpaal te bereiken in de geschiedenis van Nutreco”. Volgens de topman ligt de integratie van de recent aangekochte bedrijven op schema. Het concern verwacht in 2010 het bedrijfsresultaat van 2006 te kunnen verdubbelen.

Alle divisies van Nutreco droegen bij aan de verbetering van de resultaten. Over 2007 behaalde Nutreco een autonome groei van 22 procent, waarvan 10 procent door hogere volumes en 12 procent door hogere verkoopprijzen. Wel kampt het bedrijf met hogere grondstofprijzen, die volgens Dekker de komende jaren zullen blijven stijgen.

Nutreco gaat zich de komende jaren vooral op visvoer en speciaalvoer storten. Sinds de verkoop van de zalmkwekerijen richt Nutreco zich met name op de diervoedingstak. Vooral in opkomende markten is de vraag naar vlees en vis groot.

Voor 2008 gaf het bedrijf geen concrete winst- of omzetverwachting. Aandeelhouders van Nutreco kunnen over 2007 een slotdividend tegemoet zien van € 1,29.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder

  De particuleren zeggen dat ze winst willlen draaien. De coöperatie doen dat niet maar makken het wel. Naar mijn mening gelijke resultaat. Alleen de één is eerlijk!!!

 • no-profile-image

  Jan

  Leuk om te weten voor de varkenshouders !!!

 • no-profile-image

  zeugenboer

  Je hoeft je voer toch niet bij een
  beursgenoteerd bedrijf te kopen
  er zijn toch ook coöperatieve voerleveranciers

 • no-profile-image

  vogel

  Nee je hoeft je voer niet te kopen bij een beursgenoteerde onderneming, je hoeft zelfs geen voer af te nemen als je aandelen hebt. Hoe lang moet je ook alweer voer afnemen van for farmers als je je ledenkapitaal wilt beuren ???

 • no-profile-image

  sta sterk

  Niet klagen over de toeleveranciers jongens, bij de afnemers moeten jullie zijn om goede opbrengstprijzen af te dwingen. Na de slachterijen, want dit is ook maar marginaal, wordt veel meer winst gemaakt. Al zouden de toeleveranciers al hun winsten teruggeven naar de klant dan voegt dit in het saldo niet zoveel toe. De opbrengstprijs met 20-30 eurocent omhoog bij de vleesprijs dat zet zoden aan de dijk.

 • no-profile-image

  stefaan

  toch eigenaardig dat de veevoederbedrijven grotere winsten kunnen maken bij stijgende voerprijzen. Ze kunnen blijkbaar veel te gemakkelijk alles doorrekenen aan hun klanten, probleem is dat die klanten dat niet kunnen, helaas. Dus zouden de veevoederbedrijven toch een klein beetje meer mogen toegeven in moeilijke periodes en ook tevreden zijn met kleinere marges

 • no-profile-image

  kippenboer

  hoe hoger de grondstoffenprijzen hoe hoger de marges!

 • no-profile-image

  ricardo

  marges pakken en nemen ,van wie ,dus van je eigen klanten, ik zou er maar zuinig mee omgaan!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  boeren zitten altijd tussen wal en schip

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.