Home

Achtergrond 3 reacties

Nuon ziet winst met 15 procent stijgen

Energiebedrijf Nuon heeft vorig jaar de nettowinst met 15 procent zien stijgen naar 875 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2007 zette het concern een winst neer van 210 miljoen euro, tegen een verlies van 10 miljoen euro een jaar eerder. Nuon maakte dit vandaag bekend. Het energiebedrijf profiteerde het laatste kwartaal vooral van hogere marges op de productie van elektriciteit en een hogere stroomproductie.

Over het hele jaar genomen steeg de netto-omzet door een grotere verkoop van stroom met 1 procent naar 5,65 miljard euro. Het relatief warme weer in de eerste helft van het afgelopen jaar zorgde ervoor dat het concern in totaal minder gas verkocht. Alleen in de laatste drie maanden van het jaar kon de omzet van gas met 30 procent stijgen door het koude weer in met name december.

Het aantal klanten van Nuon nam over het hele jaar met 1 procent af. In de zakelijke markt zag het bedrijf het marktaandeel dalen, vooral door het verlies van een grote klant aan het begin van het jaar.

Het concern verhoogt de prijs van gas met ongeveer 5 procent, wegens de hogere olieprijs. De prijs van elektriciteit daalde per 1 januari van 2008 met ruim 6 procent.

Voor de stroomstoring eerder dit jaar in de Tieler- en Bommelerwaard, die werd veroorzaakt door een Apache-helikopter van de luchtmacht, neemt het bedrijf een bijzondere last van 14 miljoen euro. Nuon onderzoekt hoe het de kosten kan verhalen op het ministerie van Defensie. Over het hele jaar genomen wordt het resultaat voor 107 miljoen euro gedrukt door bijzondere posten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klant

  Wat krijgen we daar als vaste klant van terug?

 • no-profile-image

  Klant

  Het vermogen is opgebracht door de inwoners van de aandeelhoudende provincies. Zolang een opvreter als Van Halderen 100% voor 3 jr niksdoen uitbetaald wordt... wat is er dan scheefgegroeid...
  Het is niet alleen Duitsland waar het topmanagement opvreet en belasting omzeilt...
  Het zou de RvB en RvC sieren indien ze de klanten een terugbetaling zouden doen ipv allerlei malle projecten met milieu en windmolens te financieren.
  Het is vergelijkbaar met de waterschappen, nieuwe kantoren, leuke plannetjes met beekjes enz enz.

 • no-profile-image

  Mul

  T is geen cooperatie, winst is voor de gene die het maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.