Home

Achtergrond 249 x bekeken

Noord-Holland: grootschalige huisvesting seizoensarbeid

De provincie Noord-Holland wil locaties aanwijzen voor grootschalige huisvesting van seizoensarbeiders.

In de structuurvisie wil gedeputeerde Ton Hooijmaijers plekken aanwijzen voor dergelijke centra, waar zo'n 250 mensen zouden worden gehuisvest. In Wateringen is er al een dergelijk "Polen-hotel" op een industreterrein.

LTO zegt in het blad Nieuwe Oogst niet tegen dezse voorzieningen te zijn en er vooral voor gebied als Agriport voordelen in te zien. De organisatie beklemtoont dat ook kleinschalige huisvesting bij agrarische bedrijven mogelijk moet zijn.

Hooijmaijers wil ook dat er een registratieplicht voor tijdelijke werkenemers komt. Hij wil deze in convenanten met gemeenten, werkgevers en uitzendbureaus vastleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.