Home

Achtergrond 160 x bekeken

Noodweer Super Tuesday eist levens

Noodweer in de Amerikaanse staten Arkansas, Mississippi, Tennessee en Kentucky heeft dinsdag aan zeker achttien mensen het leven gekost.

Tientallen mensen raakten gewond. De staten werden getroffen door een reeks tornado's.

In Atkins, Arkansas, kwam een echtpaar met hun kind om het leven. De autoriteiten meldden later op de avond dat er zeven doden en tientallen gewonden waren gevallen in de staat. In de staat Kentucky vielen minstens drie doden.

Acht doden vielen voorts in Tennessee. In de universiteitstad Jackson verwoestte een tornado een studentenhuis waarbij studenten gewond of ingesloten raakten. In Tennessee en Mississippi raakten zeker dertig mensen gewond als gevolg van het noodweer.

In de hoofdstad van Arkansas, Little Rock, sprak de Republikeinse kandidaat en ex-gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, na zijn verrassende terugkeer in de race om tot Republikeins presidentskandidaat te worden gekozen. Hij gedacht de slachtoffers in zijn rede. Andere kandidaten zoals de Democratische senatoren Hillary Clinton en Barack Obama deden dat dinsdagavond ook in hun redevoeringen.

In Tennessee moesten in vier districten de stembureaus voor de voorverkiezingen in de race om het Amerikaanse presidentsschap eerder sluiten wegens het noodweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.