Home

Achtergrond 165 x bekeken

Nieuwe zeehondenbassins bij Ecomare

Vier nieuwe zeehondenbassins en mogelijkheden voor zeehonden en bezoekers om samen te spelen.

Dat zijn enkele plannen die het centrum voor wadden en Noordzee Ecomare op Texel heeft voor een verbouwing eind dit jaar. Het centrum presenteerde vandaag een deel van de plannen voor het buitengebied met de zeehondenbassins.

Ecomare ontving eerder deze maand 600.000 euro van de BankGiro Loterij, een eerste gedeelte van fondsen die Ecomare probeert te werven.

De vier nieuwe zeehondenbassins komen langs de duinrand. Elk bassin krijgt een strandje waarop de zeehonden overdag kunnen rusten. In de toekomst moeten bezoekers en zeehonden meer samen kunnen spelen. Daarvoor worden attributen geplaatst waarbij bezoekers onder meer een golf kunnen maken of een waterstraal kunnen aanzetten waar de zeehondjes hun neus in kunnen steken.

De architecten beogen met de plannen een sterkere relatie tussen het buitengebied van Ecomare en het omringende duingebied. Ecomare blijft tijdens de verbouwing toegankelijk voor publiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.