Home

Achtergrond

Nieuwe patiënt bacterie MST Enschede

Op de intensive care-afdeling van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is bij een vierde patiënt de zeer moeilijk bestrijdbare bacterie acinetobacter Baumanni aangetroffen.

”De patiënt heeft echter geen extra complicaties opgelopen”, aldus MST-woordvoerder Aart Arkenbout woensdag in een reactie op een bericht in dagblad TC Tubantia.

Toen ruim twee weken geleden de bacterie op de ic-afdeling werd ontdekt, besloot het ziekenhuis de veertien patiënten te isoleren en nieuwe gevallen onder te brengen in een nood-ic op de parkeerplaats van het ziekenhuis. ”Er liggen nu nog negen mensen op de besmette ic-afdeling, vandaag wordt er waarschijnlijk nog iemand ontslagen.” Volgens de woordvoerder zijn er inmiddels twee patiënten overleden. Dit komt volgens hem niet door de bacterie. ”Gemiddeld sterft 20 procent van de patiënten die op de ic worden behandeld.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.